Arhiva vesti - Alfisti Srbija

Alfa u spotovima

Alfa Romeo na velikom i malom ekranu

Alfa u muzičkim spotovima, filmovima...

Modeli Alfa romea su često favorizovani u filmskoj produkciji kada je potrebno ubaciti atraktivan automobil kao prirodni rezultat aristokratske lepote povezane sa imenom brenda i romantične konotacije koja podseća na Italiju!

Posleratna italijanska kinematografija je prepuna alfinih modela, često kao rezultat drame sa policijom kojima je to službeno vozilo do današnjih dana, kao i u savremenim komedijama ili romansama u kojima se alfa koristi kao taksi ili vozilo savremenih plejboj muškaraca!

Pogledaj Vest

 
Vesti Alfisti Srbije

Benvenuti Alfisti!!!

Alfisti from all over the world - Welcome!

We want to say hello and welcome to our new international members and encourage them take the full advantage of our forum and in the same time share your Alfa Romeo spirit with other people. Thanks everyone who visits community and we are looking forward to your participation in any of our sections!

Join us

 
Vesti Alfisti Srbije

Reklamni spotovi za Alfa Romeo

Pregled reklamnog materijala za više modela izašlih iz Milanske fabrike, kako aktuelnih tako i legendarnih klasika.

Pogledaj Vest

 
Vesti Alfisti Srbije

Istorija (nastanak) JTD agregata

Od početka 1990-ih Magneti Marelli i Centro Ricerche Fiat su počeli sa razvojem novog sistema direktnog elektronskog ubrizgavanja za svoje Diesel motore. 1995 zbog nedostatka tehničkih kapaciteta taj projekt je prodat nemačkom Bosch-u koji ga je dovršio i sada ima sva prava i patente.

Razvili su sistem full elektornskog i direktnog ubrizgavanja goriva, sa varijabilnim pritiskom ubrizgavanja od 150-1350 bara zavisno o režimu rada motora, sa podesivim trenutkom ubrizgavanja, a gorivo se u svakom taktu ubrizgava dva puta, jednom jače, a drugi put slabije, a sve kako bi se poboljšala iskoristivost i smanjila buka motora, i taj se sistem ubrizgavanja naziva UNIJET.

Pogledaj Vest

 

Registracija Na Alfisti.Rs Forum